Uudessa työssäni minusta tuntuu, että eniten kiirettä aiheuttavat tyhmät ihmiset jättämällä lemmikkinsä paahtavan kuumaan autoon samalla kun itse kävelevät kaikessa rauhassa ilmastoitua ostoskeskusta läpi. Mihinkäs sitä olisi kiire, kyllähän se koira nyt siellä autossa pärjää? Sori, ei se pärjää. Meinasi tulla kiire kun autoon jätetty saksanpaimenkoira yritti viimeisillä voimillaan raapia itsensä ulos auton oven välistä. Hätäkeskus antoi neuvoksi odottaa vielä kymmenen minuuttia, jos ketään ei kuulu, ole hyvä ja lyö lasi sisään. Olin odottanut 35 minuuttia auton vieressä soittohetkellä ja puhunut koiralle mukavia, tämän katsellessa minua surullisin silmin ja ihmetellen miksi hän joutui kestämään tällaista.

Omistajien tultua paikalle kysyin vakavaan äänensävyyn kauanko koira on ollut autossa? Vastaus kuului: "Noin kymmenen minuuttia.." Silmiin eivät katsoneet, ja sanoinkin välittömästi väitteen olevan paskapuhetta. Raportistani näytin kuinka olin sen tehnyt noin 40 minuuttia sitten. Tähän vastaus kuului: "Ei kuulu sinulle missä koiraani pidän, se on tottunut kyllä. Hyvin pärjää." Jos vartijana minulla olisi oikeus takoa ihmisten päähän järkeä muutoin kuin sanoin, olisin varmasti sen tuossa tilanteessa tehnyt. Ja niin että varmasti menee perille. 

Ihmiset hankkivat lemmikkejä, ja se on hienoa. Eläimet saavat omalla käytöksellään ja olemassaolollaan meille hyvän olon vaikka olisi kuinka kurjaa. Mutta miksi me annamme takaisin yllämainittuja kokemuksia? On PAKKO löytyä jokin muu vaihtoehto kuin tulikuumaan autoon jättäminen. Eläimillä on oikeus elää hyvä ja onnellinen elämä ilman tällaisia kokemuksia. Pahimmassa tapauksessa jonojen ollessa pitkiä, oma rakas lemmikki kuolee nestehukkaan ja sydänkohtaukseen. Siksi otan tämän aiheen niin vakavasti, lähinnä ehkä siksi että törmään siihen melkein joka päivä. Monet ovat ymmärtäväisiä kun heille asiasta sanoo, jotkut eivät. Heille täytyy vain sanoa kovemmin. 

Ehkä se kuollut lemmikki on sitten se viimeinen vaihtoehto jolloin todetaan:

"No voihan, miten tässä näin kävi.."